Bestel kaarten Bestel kaarten

Raymond Janssen

Dirigent Met zijn rollen als dirigent, pianist én als initiatiefnemer van World Concerts en Cadenza European Productions, kunnen we stellen dat Raymond Janssen nooit stilzit. De musicus staat met regelmaat in uitverkochte, gevestigde concertzalen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en wordt geroemd door zijn kwalitatieve en hoogstaande concertshows. Zijn missie? Oost-Europa en West-Europa dichter bij elkaar brengen. Want dat de rijke traditie uit Oost-Europese landen hoor- én voelbaar is in hun prachtige muziekstukken, moet iedereen weten!

Achtergrond

Janssen heeft de studie piano- en liedbegeleiding aan de Musikhoschschule in Keulen en aan het Conservatoire Nationale in Parijs afgerond én volgde diverse masterclasses bij gevestigde musici. In Nederland startte hij zijn carrière bij het Stadstheater Aachen, waar hij zijn intrede deed als muzikaal leider van de Kleine Opera en van Opera Comique Nederland. Hierna volgde veel Europese muziekfestivals, concerten, internationale podia en tournees.

Van Matthäus Passion naar Queen

Raymond Janssen slaagt er telkens weer in om complete symfonieorkesten en koren naar West-Europa te halen én staat bekend om zijn jaarlijkse, spectaculaire kerstconcerten. Ook de prachtige uitvoeringen van het Matthäus Passion en de Carmina Burana is zijn publiek niet onbekend. De getalenteerde dirigent staat open voor nieuwe impulsen en projecten: zo schitterde hij in 2011 met een koor en groot orkest tijdens de Queen Experience in het Gelredome en vertaalde hij de epische muziek van The Lord of the Rings trilogie naar een spectaculaire concertreeks. Kijk voor meer informatie over Raymond Janssen op zijn eigen website of op de website van Cadenza.
CarminaBurana04