Bestel kaarten Bestel kaarten
Bestel nu kaarten!
Na mega succes in 2018 en 2019 en 2022 komt unieke concertreeks terug naar Nederland

Spectaculairder dan ooit!

The Imperial March, Princess Leia’s Theme, The Asteroid Field: fans van de Skywalker Saga spitsen direct hun oren als ze deze legendarische filmmuziek horen. En ook liefhebbers van klassieke muziek weten de soundtracks van John Williams te waarderen. Niet voor niets zijn de fenomenale partituur en de composities van Star Wars uitgeroepen tot ‘beste filmmuziek aller tijden’.

Initiatiefnemer van The Star Wars Suite in Nederland is componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Net als de zeer succesvolle Lord of the Rings-concerten en de befaamde Carmina Burana wordt ook The Star Wars Suite uitgevoerd door The International Symphony Orchestra uit Lviv en het Nationale Koor van Oekraïne ‘Dumka’. In totaal meer dan 140 jonge, begaafde en gepassioneerde musici, die internationaal zeer hoog staan aangeschreven.

The Star Wars Suite trok in 2018, 2019 en 2022 al volle zalen in Nederland en komt nu opnieuw naar Amsterdam & Eindhoven. Ga mee op een muzikale reis langs de hoogtepunten uit de Star Wars-trilogieën. Laat je meevoeren met de heldhaftige avonturen van Luke Skywalker en zijn vrienden, die ten strijde trekken tegen Darth Vader en de kwade Emperor.

 

A long time ago, in a galaxy far, far away…

Ga er maar aan staan: filmmuziek schrijven bij deze heroïsche space opera. Muziek die een universum van ruimteschepen, planeten, lichtzwaarden, robots, aliens en superkrachten recht doet en zelfs kracht bij zet.

In de jaren ‘60 en ‘70 bestonden soundtracks voornamelijk uit popmuziek. Componist John Williams ging juist de klassieke kant op met zijn score voor Star Wars. Hij greep terug op de stijl van componisten als Gustav Holst, Igor Stravinsky, Richard Strauss, Sergej Prokofiev en William Walton. Ook liet hij zich inspireren door filmcomponisten die volledige symfonieorkesten inzetten, zoals Nino Rota, Bernard Herrmann en Erich Korngold.

Het is Williams verbluffend goed gelukt om de adembenemende beelden op een indrukwekkende manier muzikaal te begeleiden. Zonder zijn melodieën zouden de films niet half zo spannend en magisch zijn.

Behalve voor Star Wars tekende John Williams onder meer voor de muziek van Jurassic Park, Saving Private Ryan, Harry Potter, ET, Jaws en Schindler’s List. Met 51 Academy Award nominaties is Williams samen met Walt Disney de meest genomineerde componist in de filmindustrie.

 

Over Raymond Janssen

Initiatiefnemer van The Star Wars Suite in Nederland is componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Hij heeft zijn sporen verdiend als het gaat om originele en hoogstaande concerten. Janssen slaagt er telkens weer in om (vaak Oost-Europese) symfonieorkesten en -koren in spectaculaire bezetting naar onder meer Nederland, Duitsland, Italië en België te halen.

In 2011 schitterde Raymond Janssen met koor en groot orkest tijdens de Queen Experience in het Gelredome. Ook vertaalde hij de epische muziek van The Lord of the Rings-trilogie naar een spectaculaire concertreeks.

Janssen oogst al jaren sinds jaren veel lof met zijn uitvoering van de Carmina Burana in uitverkochte zalen en was daarmee in 2023 op tournee door Nederland.

 

Over Star Wars

De Star Wars-trilogieën, ook wel de Skywalker Saga genoemd, kwamen uit tussen 1977 en 2019. De films zijn legendarisch en hebben een iconische status bereikt. Star Wars is gecreëerd door de Amerikaanse regisseur George Lucas. Het verhaal over verborgen sterrenstelsels en buitenaardse oorlogen tussen goed en kwaad, met het lichtzwaard als belangrijkste wapen, groeide uit tot een fenomeen en kreeg miljoenen fans die trouw de strijd tussen de Jedi (het goede) en de Sith (het kwade) volgen.

De elf live-actionfilms samen werden genomineerd voor 37 Academy Awards, waarvan er zeven werden verzilverd. De films werden ook bekroond met drie Special Achievement Awards.

Concert informatie
ComponistJohn Williams
KoorHet Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’
OrkestThe International Symphony Orchestra uit Lviv
DirigentRaymond Janssen
SolistenEugen Kruk - Viool

VOORPROGRAMMA
Filmmuziek

Pauze

The Star Wars Suite

Imperial March
Star Wars Main Title Theme
Anakin’s Theme
Battle of The Heroes
Luke and Leia
The Asteroid field
Love Theme
Cantina Band
Princess Leia’s Theme

The Flag Parade
Throne Room & End Title
Duel of the Fates
Imperial March

 

Concertduur:

Deel 1: 45 minuten

Deel 2: 65 minuten

Wijzigingen voorbehouden

CarminaBurana04