Bestel kaarten Bestel kaarten
Binnenkort
De mooiste aria’s & operakoren uit o.a. Nabucco – Aïda – Il Trovatore – Carmen La Traviata – Tosca

Opera Gala 2023

Tijdens een spectaculair Opera Gala in het Concertgebouw Amsterdam staan de mooiste operakoren uit de muziekhistorie centraal, waaronder Nabucco, Il Trovatore, Carmen, La Traviata, Tosca en Aïda. Op zaterdag 25 en zondag 26 februari vertolkt De Nationale Opera van Timisoara wereldberoemde aria’s onder leiding van dirigent Raymond Janssen. Internationaal gerenommeerde solisten zorgen samen met het koor en orkest voor een ongeëvenaard muzikaal spektakel. Dit Opera Gala is een concert vol hartstocht en passie waaraan meer dan 140 musici meewerken.

 

Aria’s uit de bekendste opera’s aller tijden komen aan bod tijdens het gala in Amsterdam. De koren zijn geschreven door onder andere Verdi, Puccini, Mascagni en George Bizet en vormen wereldwijd de hoogtepunten van elke opera. Van La Scala in Milaan tot de Metropolitan opera in New York. Het gala in het Concertgebouw is naast een bijzondere muzikale voorstelling tegelijkertijd een ode aan de grootste en meest succesvolle Italiaanse operacomponisten uit de geschiedenis. Het concert is een feest der herkenning voor elke muziekliefhebber waarbij alle bekende operakoren worden gezongen. Zowel Carmen van Bizet, het Slavenkoor, het Zigeunerkoor als het spectaculaire Gloria all’egitto uit Aïda komen voorbij.

Opera van Timisoara

Voor de uitvoering van het Opera Gala tekent de Nationale Opera van Timisoara in Roemenië. Deze stad is in 2023 de culturele hoofdstad van Europa. In het kader daarvan komt de Nationale Opera nu compleet met koor, orkest en internationale solisten op 25 en 26 februari naar het Concertgebouw in Amsterdam. Internationaal gerenommeerde solisten werken onder leiding van de dirigent Raymond Janssen mee aan dit muziekspektakel en laten een aantal van de mooiste en meest bekende aria’s horen. Denk hierbij aan twee overbekende aria’s uit de opera Tosca. De sopraan aria Visi d’arte en voor de tenor “E lucevan le stelle”. Waarbij Cavaradossi’s executie een voldongen feit is en met weemoed terug denkt aan Tosca. Ook de Habanera en Votre Toast en het drinklied uit La Traviata staan op het programma. Het orkest speelt wervelende ouvertures en het aangrijpende intermezzo uit de opera Cavaleria Rusticana van Mascagni. Gevolgd door het grandioze en overbekende Paaskoor ‘Regina Coeli’ uit de gelijknamige opera. Raymond Janssen maakt al jarenlang furore met o.a. de Carmina Burana, de Star Wars Suite, het Verdi requiem en de diverse Opera Gala’s voor uitverkochte zalen. Eerder werd de muziek uit The Lord of the Rings trilogie met verve tot leven gebracht tijdens een bijzondere concertreeks evenals de Matthäus-Passion en het Mozart requiem.

 

Tijdsduur concert:

Deel 1: 50 minuten

Deel 2: 60 minuten

CarminaBurana04