Bestel kaarten Bestel kaarten
BESTEL NU KAARTEN
Gepassioneerde aria's, duetten en operakoren uit o.a. Madame Butterfly-Tosca-Turandot- Manon Lescaut en La Bohème

OPERA GALA 2024

Tijdens een spectaculair Opera Gala in het Concertgebouw in Amsterdam staan de mooiste aria’s, duetten en operakoren uit de muziekhistorie centraal. Dit jaar speelt werk van Puccini de hoofdrol in deze concertreeks die van 27 tot en met 29 mei te zien is in de hoofdstad. Hoogtepunten uit onder meer Tosca, Turandot, Manon Lescaut en La Bohème komen voorbij. Tevens staan bekende tijdgenoten van Puccini op het programma, zoals Mascagni (met het Paaskoor) en Leoncavallo (met Pagliacci). Het Opera Gala is een ‘must’ voor liefhebbers van klassieke muziek. De concerten in februari waren volledig uitverkocht, dus wees er snel bij!

 

Internationaal gerenommeerde solisten zorgen samen met koor en orkest voor een ongeëvenaard muzikaal spektakel. Het Opera Gala is een concert vol hartstocht en passie waaraan meer dan 140 musici meewerken.

De opera’s van Puccini vallen op door de emotionele en dramatisch geladen muziek. Alle melodieën etaleren een orkestrale grootsheid die de intense emoties en conflicten van de personages overbrengt. Het thema draait steeds om liefdesdriehoeken, verraad en tragische eindes. Puccini en zijn tijdgenoten maakten de weg vrij voor een realistische en hartstochtelijke benadering van muziek, die door herkenbaarheid nog steeds aanspreekt bij het publiek van vandaag. Met o.a. de aria’s ‘Nessum Dorma’, ‘Signore, ascolta!’, ‘Vissi d’arte’, ‘Che gelida manina’, ‘Si mi chiamano Mimi’, ‘Un bel di vedremo’ en ‘O mio babbino caro’.

De overbekende aria’s uit de opera Tosca vormen een hoogtepunt. Bijvoorbeeld de aria’s ‘Vissi d’arte’ en ‘E lucevan le stelle’ zorgen voor onvergetelijke momenten. En er is nog meer dat het Opera Gala de moeite waard maakt. Denk aan wervelende ouvertures en het aangrijpende intermezzo uit de opera ‘Cavalleria Rusticana’ van Mascagni, gevolgd door het grandioze en overbekende Paaskoor ‘Regina Coeli’ uit dezelfde opera. Het Opera Gala is een feest van herkenning voor elke muziekliefhebber!

 

De Nationale Opera Timisoara

Voor de uitvoering van het Opera Gala tekent de Nationale Opera van Timisoara in Roemenië,

(in 2023 de culturele hoofdstad van Europa). De Nationale Opera heeft een breed en traditioneel repertoire met opera-, operette- en balletvoorstellingen, uitgevoerd in zowel Roemenië als daarbuiten. De opera kent een rijke traditie die begon met W.A. Mozart, die de tweede uitvoering van zijn opera ‘Die Entführung aus dem Serail’ in Timisoara op de planken bracht. Veel publieke waardering kreeg de Opera door het aantrekken van internationale topsolisten. Daarnaast bracht de Nationale Opera zijn voorstellingen met succes naar de meeste Europese landen (Oostenrijk, België, Bulgarije, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje), evenals naar landen zoals India en Qatar. De Opera staat momenteel onder de bevlogen leiding van Christian Rudik.

 

Dirigent Raymond Janssen

Met zijn vele rollen als dirigent, pianist én als initiatiefnemer van Cadenza European Productions, kunnen we stellen dat Raymond Janssen een duizendpoot is. De musicus staat met regelmaat in uitverkochte, gevestigde concertzalen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en wordt geroemd door zijn kwalitatieve en hoogstaande uitvoeringen. Zijn missie? Oost-Europa en West-Europa dichter bij elkaar brengen. De rijke traditie uit Oost-Europese landen is hoor- én voelbaar. Janssen heeft naast het symfonische repertoire een sterke affiniteit met opera. Optredens met o.a. Ileana Cotrubas, Gail Gilmore, Janice Baird en Eugene Holmes brachten hem naar de grote muziekpodia in Europa. In Nederland kennen wij hem onder meer van de succesvolle reeks met de Carmina Burana concerten, het Verdi en Mozart requiem, de Opera Gala’s en de diverse programma’s met filmmuziek, Eerder werd de muziek uit The Lord of the Rings trilogie met verve tot leven gebracht tijdens een bijzondere concertreeks, evenals de Matthäus-Passion en het Mozart requiem.

 

Tijdsduur concert:

Deel 1: 55 minuten

Deel 2: 60 minuten

CarminaBurana04