Bestel kaarten Bestel kaarten
VERPLAATST
The Lion King, James Bond, Batman, Gladiator, Star Wars en vele anderen

Ode aan iconische films tijdens The Movie Symphony

De films zijn stuk voor stuk legendarisch. Dat geldt ook voor de muziek. Na het immense succes van onder meer ‘Lord of the Rings’ en ‘The Star Wars Suite’ komt nu ‘The Movie Symphony’ exclusief naar Nederland. In het World Forum Theater in Den Haag vertolken 130 musici onder leiding van dirigent Raymond Janssen magische muziek uit onder meer The Lion King, James Bond, Batman, Gladiator, Star Wars en vele andere beroemde titels. Daarnaast wordt een eerbetoon gebracht aan de Italiaanse componist Ennio Morricone. Het concert is een dan ook een ware sensatie voor zowel filmfans als liefhebbers van symfonische muziek. En jij kan hier bij zijn! Medio januari 2022 worden de exacte data bekend gemaakt waarop je kunt genieten van dit unieke concert. Houd onze kanalen dus in de gaten!

Concerten met een filmthema zijn mateloos populair. ‘The Movie Symphony’ is echter – met maar liefst 130 musici op het podium – uniek in dit genre. De omvang van de productie is immens en garandeert een meeslepende en intense beleving voor het publiek die ruim twee uur duurt. Het thema leent zich daar bij uitstek voor. Tijdens het concert is een hoofdrol weggelegd voor legendarische films die stuk voor stuk een iconische status hebben bereikt en onderdeel zijn geworden van het collectieve geheugen. Dat is onder meer te danken aan de muziek die gecreëerd is door begenadigde en meermaals bekroond componisten als Hans Zimmer en John Williams. Zij tekenden voor bekende stukken als The Dark Knight Suite uit Batman, Pirates of the Caribbean, Schindlers List, The Raider’s March uit Indiana Jones en de titelsong van Jaws. ‘The Movie Symphony’ is daarmee een feest der herkenning. Ook creaties van Ennio Morricone komen voorbij. Hij componeerde muziek voor meer dan vijfhonderd film. Alle stukken zijn spectaculair en maken – zeker door de immense orkestrale bezetting – een onvergetelijke indruk op het publiek. Zeker in combinatie met de vele speciale effecten die worden toegepast, waaronder lasers. Er is onverminderd veel vraag naar klassieke concerten met een populair thema. ‘The Movie Symphony’ is een concept van World Concerts – een bedrijf dat zijn sporen verdiend heeft waar het gaat om hoogwaardig entertainment –  en een ‘must see’ concert voor zowel film fans als muziekliefhebbers. Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv voor een weergaloze vertolking van de muziek. Een taak die hem kan worden toevertrouwd. Janssen maakte eerdere furore met onder meer de ‘Carmina Burana’ en het fameuze‘Opera Gala’. Met ‘The Movie Symphony’ voegt hij een nieuw hoofdstuk toe aan zijn succesverhaal.

 

Over het concert

Janssen verstaat de kunst om filmthema’s te vertalen naar bijzondere concerten. Voor de uitvoering selecteert hij steevast begenadigde musici uit onder meer Roemenië en Oekraïne. Hij is dan ook vooral een specialist op het gebied van Oost-Europese muzikanten. Janssen slaagt er telkens weer in om complete symfonieorkesten en koren in spectaculaire bezetting naar onder meer Nederland, Duitsland, Italië en België te halen. Zijn inspanningen werden in november 2018 tijdens een speciale voorstelling in Het Concertgebouw bekroond met een culturele onderscheiding van Roemenië. Deze werd uitgereikt door de ambassadrice van dat land. Voor Janssen een belangrijke stimulans om door te gaan met de realisatie van unieke concerten. ‘The Movie Symphony’ wordt uitgevoerd door het illustere International Symphony Orchestra uit de Oekraïense stad Lviv. Een gezelschap dat bekroond is met tal van internationale prijzen en hoog staat aangeschreven. Ook in Nederland is het orkest uitgegroeid tot een begrip onder liefhebbers van klassieke muziek. Jaarlijks trekt het gezelschap onder leiding van Raymond Janssen volle zalen. ‘The Movie Symphony’ is echter exclusief te zien in het World Forum Theater in Den Haag.

The Movie Symphony Banner