Bestel kaarten Bestel kaarten
Bestel nu kaarten!
SYMPHONY OF MAGIC

The Music of Harry Potter Live

Hoe vertolk je het muzikale verhaal van vriendschap, avontuur en liefde in een spannende tovenaarswereld? Hoe klinkt magie? Laat dat maar aan bekroonde componisten als John Williams, Patrick Doyle, Nicholas Hooper en Alexandre Desplat over. In oktober keert de beste muziek uit alle Harry Potter-films terug naar Amsterdam, Arnhem en Den Haag!

De soundtracks van alle acht Harry Potter-films lenen zich uitstekend voor uitvoering in een grote orkestrale bezetting. Daarvoor werkt dirigent Raymond Janssen opnieuw samen met The International Symphony Orchestra uit Lviv en het Nationale Koor van Oekraïne ‘Dumka’.

Vanaf de allereerste noot is dit concert betoverend. Hedwig’s Theme, de beroemde, twinkelende melodie waar bijna elke Harry Potter-film mee begint, dompelt je direct onder in zijn magische avonturen.

Zweinstein

De romans van J.K. Rowling vertellen het verhaal van tovenaarsleerling Harry Potter en zijn vrienden Hermelien Griffel en Ron Wemel. Ze studeren op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Tovenarij. De belangrijkste verhaallijn is Harry’s strijd tegen Voldemort, die Harry’s ouders vermoordde in een poging onsterfelijk te worden en de tovergemeenschap te overheersen.

Tussen 2001 en 2011 zijn de boeken van Rowling verfilmd, met Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson in de hoofdrollen.

Componisten

John Williams componeerde de soundtrack van de eerste drie Harry Potter-films: Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001), Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004). Williams is een van de grootste filmmuziekcomponisten aller tijden en schreef onder andere de muziek van Jurassic Park, Saving Private Ryan, Star Wars, ET, Jaws en Schindler’s List.

Patrick Doyle, Nicholas Hooper en Alexandre Desplat componeerden de soundtracks van de andere vijf films.

 

Over Raymond Janssen

Initiatiefnemer van The Star Wars Suite in Nederland is componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Hij heeft zijn sporen verdiend als het gaat om originele en hoogstaande concerten. Janssen slaagt er telkens weer in om (vaak Oost-Europese) symfonieorkesten en -koren in spectaculaire bezetting naar onder meer Nederland, Duitsland, Italië en België te halen.

In 2011 schitterde Raymond Janssen met koor en groot orkest tijdens de Queen Experience in het Gelredome. Ook vertaalde hij de epische muziek van The Lord of the Rings-trilogie naar een spectaculaire concertreeks.

Janssen oogst al jaren sinds jaren veel lof met zijn uitvoering van de Carmina Burana in uitverkochte zalen en was daarmee in 2023 op tournee door Nederland.

Concert informatie
ComponistenJohn Williams
Patrick Doyle
Nicholas Hooper
Alexandre Despla
KoorHet Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’
OrkestThe International Symphony Orchestra uit Lviv
DirigentRaymond Janssen
SolistenEugen Kruk - Viool

The Music of Harry Potter Live
SYMPHONY OF MAGIC

Tijdsduur concert:

Deel 1: 50 minuten
Pauze
Deel 2: 60 minuten

Wijzigingen voorbehouden

CarminaBurana04