Bestel kaarten Bestel kaarten

Bemachtig nu kaarten voor onze allernieuwste concerten

28 maart 2024

Bekijk als muziekliefhebber de agenda van World Concerts dit jaar en je kan je hart ophalen. Naast voorstellingen als Symphony of Magic – The Music of Harry Potter Live, The Star Wars Suite en The Music of Simon & Garfunkel, die al jarenlang uitverkochte zalen trekken, prijkt er ook een nieuwe naam op de lijst: Porgy and Bess in Concert. Kortom, genoeg keuze om aan het einde van het jaar te genieten van een muzikaal meesterwerk dat je niet wilt missen. Maar het is wel tijd om in actie te komen, want de kaartverkoop is gestart!

World Concerts slaagde er ook dit jaar in om The International Symphony Orchestra uit Lviv en het Nationale Koor van Oekraïne ‘Dumka’ naar Nederland te halen. In oktober 2024 betreden zij, onder leiding van dirigent Raymond Janssen, diverse podia in het land. De tournee trappen ze af met Porgy and Bess in Concert, een vaak uitgevoerde Amerikaanse opera die een blijvende invloed heeft gehad op de muziekwereld.

Amerikaanse opera

Met een vooruitstrevende mix van jazz, blues en klassieke muziek wordt Porgy and Bess beschouwd als een mijlpaal in de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Geniet tijdens dit – muzikale spektakel van hoogtepunten van een van de meest invloedrijke Amerikaanse componisten van de twintigste eeuw, George Gershwin. Een unieke kans deze populaire opera live bij te wonen.

Ga voor een vleugje magie

In oktober keert ook Symphony of Magic – The Music of Harry Potter Live terug. Ben je fan van Harry Potter én van klassieke muziek? Dan mag je deze magische voorstelling niet missen. De beste muziek uit handen van bekroonde componisten als John Williams, Patrick Doyle, Nicholas Hooper en Alexandre Desplat kan natuurlijk niet ontbreken. Wedden dat je vanaf de eerste noot wordt betoverd?

De beste filmmuziek aller tijden

In 2018, 2019 en 2022 trok The Star Wars Suite al volle zalen. Dit jaar is er weer een kans om bij deze muzikale reis langs de hoogtepunten uit de Star Wars-trilogieën aanwezig te zijn. En dat wil je, want niet voor niets zijn de composities van Star Wars uitgeroepen tot de beste filmmuziek aller tijden. Laat je dankzij de bekende tonen weer meevoeren naar de intergalactische avonturen van Luke Skywalker.

Revivalband na megasuccessen eindelijk terug

Al meer dan 250.000 muziekliefhebbers in Europa bezochten de concerten van de Simon & Garfunkel Revival Band en ook in Nederland kijken de fans reikhalzend uit naar het moment dat ze hier weer de bühne op klimmen. In november is het zo ver, want dan keren ze – inclusief strijkersensemble – eenmalig terug naar het majestueuze podium van het Concertgebouw in Amsterdam. Met stemmen die vrijwel overeenkomen met die van Paul Simon en Art Garfunkel lijkt het even alsof het iconische duo zelf optreedt. Een must voor alle fans.

De kaartverkoop voor alle concerten is inmiddels gestart. Wil je jouw favoriete voorstelling niet missen? Boek dan snel je tickets. En ja, bij sommige producties moet je er echt snel bij zijn, weten we uit ervaring.

CarminaBurana04