Bestel kaarten Bestel kaarten
Bestel nu kaarten!
Revivalband keert na megasuccessen terug naar Amsterdam

The Music of Simon & Garfunkel

The Boxer, Mrs. Robinson, Scarborough Fair. En natuurlijk Bridge over Troubled Water. Wie kent de muziek van Simon & Garfunkel níet? Op dinsdag 12 november keert de Simon & Garfunkel Revival band terug naar het Amsterdamse Concertgebouw voor een groots eerbetoon aan Paul en Art.

Al meer dan 250.000 muziekliefhebbers in Europa bezochten de concerten van de Simon & Garfunkel Revival Band. Op verzoek van de vele Nederlandse fans keren ze daarom inclusief strijkersensemble eenmalig terug naar het majestueuze podium van het Concertgebouw.

Leadzangers Michael Frank en Guido Reuter
De musici van The Simon & Garfunkel Revival Band benaderen de sound van het befaamde close harmony duo verbluffend goed. Onder kenners bestaat er geen twijfel over: de stemmen van leadzangers Michael Frank en Guido Reuter komen vrijwel overeen met de stemmen van Paul Simon en Art Garfunkel. Ze bespelen daarnaast ook nog eens begenadigd op meerdere instrumenten. Alle ingrediënten voor een spectaculair optreden.

Grammy’s
Simon & Garfunkel maakten toegankelijke, mild maatschappijkritische songs, die inmiddels gelden als echte evergreens. Denk aan hits als The Sound of Silence, Homeward Bound, April Come She Will, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecelia en My Little Town. Het duo scoorde maar liefst vijf Grammy Awards voor hun albums. In 2003 ontvingen ze bovendien de Grammy Lifetime Achievement Award.

Folkrock
Paul Frederic Simon en Arthur Ira ‘Art’ Garfunkel ontmoetten elkaar in de jaren veertig op de lagere school in New York. Als veertienjarige jongens schreven ze samen hun eerste liedje. Pas na hun studies besloten Paul en Art in 1963 hun samenwerking voort te zetten. Met een folkrockversie van The Sound of Silence bereikten ze eind 1965 de hoogste positie in de Amerikaanse hitlijsten. Ook wereldwijd was het nummer enorm populair. Met de filmsoundtrack van The Graduate brak het duo in 1967 definitief door.

Concertgebouw
Hoewel Bridge Over Troubled Water overal ter wereld de eerste plaats behaalde, er ruim 25 miljoen exemplaren van werden verkocht en album de titelsong werden onderscheiden met maar liefst zes Grammy’s, besluiten Simon & Garfunkel in 1970 vanwege vergaande meningsverschillen uit elkaar te gaan. Naar het lijkt voorgoed.

Dankzij The Simon & Garfunkel Revival Band kan het Nederlandse publiek opnieuw van deze heerlijke muziek genieten. En dat in de prachtige ambiance van het Concertgebouw. Voor alle fans is ‘The Music of Simon & Garfunkel op dinsdag 12 november 2024 dan ook een must.

CarminaBurana04