Bestel kaarten Bestel kaarten
Kerstklassiekers staan centraal tijdens een unieke familievoorstelling

Beleef de magie van kerst met ‘The Classic Christmas Concert’

‘Jingle Bells’, ‘Silent Night’, ‘O Holy Night’ en ‘Angels We Have Heard On High’. Deze iconische kerstklassiekers komen – samen met nog veel meer beroemde nummers – voorbij tijdens ‘The Classic Christmas Concert’. Dit bijzondere kerstconcert is de ultieme familievoorstelling op tweede kerstdag. Het befaamde Mozart Orchestra uit Kiev brengt onder leiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen op 26 december het kerstgevoel tot leven in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Muziek is onlosmakelijk met het kerstfeest verbonden. Veel kerstnummers zijn onderdeel van het wereldwijde collectieve geheugen. Dirigent Raymond Janssen mag met recht een specialist in dit genre worden genoemd. Hij heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend met bijzondere concertreeksen als het ‘Ave Maria-kerstconcert’ en ‘A Christmas Carol Concert’. Nu wordt aan dat succesverhaal een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Onder de noemer ‘The Classic Christmas Concert’ worden onder zijn leiding de meest iconische kerstliedjes ter wereld uitgevoerd door het Mozart Orchestra uit Kiev. Dat gebeurt in het prestigieuze Concertgebouw. Het orkest is een absoluut top gezelschap dat uitsluitend uit bekroonde musici bestaat. Zij brengen het publiek in vervoering met hoogtepunten uit het kerstrepertoire en spelen zowel uitbundige als ingetogen en harmonieuze klanken. ‘The Classic Christmas Concert’ is een feest der herkenning, geschikt voor de hele familie en wordt slechts één keer gespeeld in Amsterdam.

Veelzijdig
‘The Classic Christmas Concert’ is niet zomaar een kerstconcert. Janssen heeft een veelzijdig en gevarieerd programma samengesteld. Het bekende ‘Bloemen duet’ dat in de laatste jaren steeds weer enthousiast door het publiek werd ontvangen, komt nu op veler verzoek terug. De ‘Meditation van Massenet’ verdient eveneens bijzondere vermelding. Indrukwekkende vioolsolo’s spelen bij dit stuk een hoofdrol. Bekende kerstliederen zoals ‘Jingle Bells’, ‘Silent Night’, ‘O Holy Night’ en ‘Angels We Have Heard On High’ maken het kerstgevoel compleet. Als vanzelfsprekend zullen de Ave Maria’s van Caccini en Bach-Gounod niet op het programma ontbreken. Daarmee is ‘The Classic Christmas Concert’ een boeiende reis langs de hoogtepunten uit het internationale kerstrepertoire.

CarminaBurana04