Bestel kaarten Bestel kaarten
NIEUWE DATUM
Ode aan legendarische Britse band in Amsterdam en Den Haag

The Cavern Beatles brengen iconische popgroep tot leven

‘Please Please Me’, ‘Twist and Shout’, ‘Can’t Buy Me Love’, ‘Help!’, ‘Ticket to Ride’, ‘Michelle’, ‘All My Loving’ en ‘Hey Jude’. The Beatles hebben de muziekgeschiedenis blijvend veranderd met hun iconische nummers. In 1969 gaf de Britse popgroep voor de laatste keer een live-concert in de originele bezetting. Toch kan het Nederlandse publiek binnenkort genieten van het unieke geluid dat deze band kenmerkt. Op dinsdag 2 november 2021 treden The Cavern Beatles op in Het Concertgebouw in Amsterdam. Deze groep is dé tributeband van The Beatles. Niet alleen hun uiterlijk maar ook hun stemmen en bewegingen lijken sprekend op die van de originele Fab Four.

In een verbazingwekkend levensechte en twee uur durende show, presenteren The Cavern Beatles een werkelijk perfecte live-imitatie van een Beatles-concert waarbij alle bekende songs voorbijkomen. Tot in de kleinste details streven de muzikanten perfectie na. Er worden zelfs originele retro-VOX-versterkers gebruikt voor het optimale effect en de artiesten dragen passende kleding. Ze lijken regelrecht uit de zestiger jaren te zijn weggelopen. Dit maakt het concert van The Cavern Beatles een spectaculaire, authentieke en geloofwaardige reis terug in de tijd. Voor liefhebbers van dit genre is het concert dan ook een ware ‘must see’ voorstelling. Maar weinig muzikanten zijn in staat om het kenmerkende stemgeluid van de originele Beatles zo dicht te benaderen. The Cavern Beatles zijn vernoemd naar en volledig erkend door de legendarische club in Liverpool waar de originele Beatles sinds 1961 maar liefst 292 keer optraden. Dit illustreert de uitzonderlijke kwaliteit van het concert. Een optreden van The Cavern Beatles is keer op keer een belevenis. De muzikanten wisselen maar liefst vier keer van kostuum. Licht, geluid en keuze van de songs zijn perfect op elkaar afgestemd. Het hele concert wordt met slechts vier muzikanten uitgevoerd en dat is uniek. Er wordt op geen enkele manier bandmuziek gebruikt ter ondersteuning. The Cavern Beatles zijn – net als de originele Beatles – in staat om op basis van hun muzikale talent en zonder veel technische ondersteuning voor een onvergetelijke avond te zorgen.

Hit machine
De originele band bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Star. Ze waren actief tussen 1960 en 1970, een relatief korte periode waarin The Beatles echter voor altijd hun stempel drukten op de popmuziek. De reacties op de groep waren soms ronduit hysterisch. Vooral jonge vrouwen ontpopten zich als gedreven fans en de term ‘Beatlemania’ werd geboren. Het repertoire – dat qua karakter goed past bij de jaren zestig – is voor een groot deel verantwoordelijk voor het immense succes van The Beatles. Vooral Lennon en McCartney ontpopten zich als begenadigde tekstschrijvers en maakten van The Beatles een ware hit machine.

CarminaBurana04