Bestel kaarten Bestel kaarten
Binnenkort
The Concert Show

De magie van ABBA komt tot leven

Legendarisch. Zo kan ABBA met recht worden genoemd. De Zweedse popgroep is wereldberoemd sinds in 1974 met ‘Waterloo’ het Eurovisie Songfestival gewonnen werd. Dit moment vormt de start van een iconisch succesverhaal met tientallen hits. ABBA viel in 1982 definitief uit elkaar maar veertig jaar na dato komt magie van de groep tot leven in het World Forum Theater in Den Haag en Het Concertgebouw in Amsterdam. Op respectievelijk 26 en 27 mei zorgt ABBA Gold – een prestigieuze tribute formatie – op deze locaties voor vuurwerk op het podium. Zing mee met onder meer Mamma Mia, Fernando, Super Trooper en Dancing Queen. De voorverkoop is begonnen!

 

ABBA Gold is een unieke show waarbij alle mega hits in de originele versies de revue passeren. Stil zitten is onmogelijk als de musici alle succesnummers van ABBA met verve vertolken. Zowel de band als de vocalisten behoren tot de top binnen hun genre. De voorstelling is een ware reis terug in de tijd. Alle kenmerkende ABBA elementen komen voorbij. Van plateauzolen tot spiegelbollen en duizenden glitters. De hoofdrol is vanzelfsprekend weggelegd voor de muziek. Alle grote hits worden gespeeld. Denk aan wereldberoemd geworden nummers als The Winner Takes it All, Money Money Money, Super Trouper en Take a chance on Me. De muziek wordt ondersteund door kleurrijke special effects die de sfeer van de glamrock popcultuur in de jaren zeventig en tachtig illustreert. ABBA is één van de meest bepalende formaties in de recente popgeschiedenis geweest. De populariteit van de muziek is veertig jaar na dato nog altijd immens. Ook onder jongere generaties. Niet alleen de hits hebben daarvoor gezorgd. Ook bijvoorbeeld de zeer populaire musical Mamma Mia heeft daaraan een grote bijdrage geleverd. De kledingstijl van ABBA is bovendien zeer opvallend en werd hun handelsmerk. Dat lukte door – als één van de eerste bands destijds – het toepassen van videoclips en het daarmee razendsnel opbouwen van een geheel eigen imago. Het is een combinatie van factoren die nog steeds voor volle zalen zorgt. Veel muzikanten proberen in de voetsporen te treden van de originele ABBA. Er is echter maar een ABBA Gold. De kwaliteit van dit theaterconcert is uniek. Ontdek het zelf op 26 mei in Den Haag en op 27 mei in Amsterdam en swing mee!

Bezoekers van ABBA Gold worden meegezogen in de sfeer van de Zweedse groep zodra de eerste noten worden gespeeld. Ruim twee uur lang spelen de muzikanten de beste en meest iconische ABBA nummers aller tijden. Deze theatervoorstelling staat internationaal op eenzame hoogte en maakte de afgelopen jaren furore in heel Europa. Eindelijk is nu ook Nederland aan de beurt. De vraag naar tickets voor ABBA Gold is niet voor niets erg groot. Zowel fans van het eerste uur als jongere generaties waarderen de hoge kwaliteit van dit muzikale eerbetoon. Het decor zorgt daarnaast voor extra beleving. Licht, geluid, choreografie en presentatie zijn perfect op elkaar afgestemd zodat de onvervalste ABBA dynamiek voelbaar wordt op het podium en in de zaal. Vrijwel altijd nemen bezoekers al snel bezit van de gangpaden om mee te dansen – en te zingen – met de grootste ABBA hits. De kaartverkoop voor de optredens in Nederland is begonnen en de beschikbaarheid is beperkt. Mis het niet!

CarminaBurana04