Bestel kaarten Bestel kaarten

Kaartverkoop Opera Gala 2024 van start

17 oktober 2023

De mooiste aria’s, duetten en operakoren uit de muziekhistorie staan centraal tijdens het spectaculaire Opera Gala in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit jaar speelt het werk van Puccini de hoofdrol in deze concertreeks die van 27 tot en met 29 mei 2024 te zien is in de hoofdstad. Het Opera Gala is een ‘must’ voor liefhebbers van klassieke muziek. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Vorig jaar waren alle concerten volledig uitverkocht, dus reserveer snel uw tickets.

Internationaal gerenommeerde solisten zorgen samen met koor en orkest voor een ongeëvenaard muzikaal spektakel waarbij ze werk van onder meer Tosca, Turandot, Manon Lescaut en La Bohème ten gehore brengen. Tevens staan bekende tijdgenoten van Puccini op het programma, zoals Mascagni (met het Paaskoor) en Leoncavallo (met Pagliacci). Het Opera Gala is een concert vol hartstocht en passie waaraan meer dan 140 musici meewerken.

Onvergetelijke momenten met Puccini

De opera’s van Puccini vallen op door de emotioneel en dramatisch geladen muziek. Alle melodieën etaleren een orkestrale grootsheid die de intense emoties en conflicten van de personages overbrengt. De overbekende aria’s uit de opera Tosca vormen een hoogtepunt. Bijvoorbeeld de aria’s ‘Vissi d’arte’ en ‘E lucevan le stelle’ zorgen voor onvergetelijke momenten. En er is nog meer dat het Opera Gala de moeite waard maakt. Denk aan wervelende ouvertures en het aangrijpende intermezzo uit de opera ‘Cavalleria Rusticana’ van Mascagni, gevolgd door het grandioze en overbekende Paaskoor ‘Regina Coeli’ uit dezelfde opera. Het Opera Gala is een feest van herkenning voor elke muziekliefhebber!

Waar & Wanneer

Het Concertgebouw

Concertgebouwplein 10

1071 LN Amsterdam

Maandag          27 mei 2024    aanvang 20.15 uur

Dinsdag             28 mei 2024    aanvang 20.15 uur

Woensdag        29 mei 2024    aanvang 20.15 uur

Vorig jaar waren alle concerten volledig uitverkocht, dus reserveer snel uw tickets

CarminaBurana04