Bestel kaarten Bestel kaarten
Concert informatie

De uitvoerenden van ‘The Music of Woodstock’

De show heeft als titel ‘The Music of Woodstock’ meegekregen en daarmee is geen woord te veel gezegd. Alles is uit de kast getrokken om het publiek in vervoering te brengen zoals dat vijftig jaar geleden ook gebeurde. De optredens van Joe Cocker en Janis Joplin zorgden destijds voor veel sensatie en vormden één van de belangrijkste hoogtepunten. Dat is tijdens ‘The Music of Woodstock’ niet anders.

Joe Cockers ‘With A Little Help From My Friends’, ‘Cry Me A River’, ‘You Are So Beautiful’ en ‘Unchain My Heart’ komen voorbij, net als ‘Cry Baby’ en ‘Me And Bobby Mcgee’ van Joplin. We horen natuurlijk ook de onvermijdelijke wereldhits van Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young, Jimi Hendrix, The Who en anderen. Repertoire dat het muzikale landschap voorgoed veranderde en de tand des tijds met gemak heeft doorstaan.

Extra bijzonder is de rol van Vincent Bijlo. Het grote publiek kent hem vooral als een succesvolle cabaretier. Hij is echter ook een muziekliefhebber pur sang met heel veel kennis over de internationale popcultuur en de geschiedenis ervan. Op een onderhoudende en zeer komische wijze vervult hij de rol van gastheer tijdens ‘The Music of Woodstock’. Hij is de rode draad en voorziet het publiek van achtergrondinformatie over het repertoire dat gezongen wordt. Vijftig jaar na dato zijn deze nummers nog altijd springlevend en hebben niets aan kracht verloren.

Het repertoire is tijdloos. ‘The Music of Woodstock’ is een eerbetoon aan de magie van misschien wel het belangrijkste muziekfestival aller tijden en nog één keer in Nederland te zien.

CarminaBurana04