Bestel kaarten Bestel kaarten

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Nederlandse regering op advies van het RIVM een schorsing van alle evenementen afgekondigd.

In overeenstemming met deze verordening worden alle concerten die gepland staan van 12 maart t/m 1 juni tot nader order uitgesteld. Wij verzoeken u geen contact op te nemen met Eventim of het Concertgebouw. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met alle bezoekers die kaarten voor één van onze concerten hebben gekocht. Reeds aangeschafte tickets blijven automatisch geldig voor een nieuwe datum.

Concerten die na 1 juni gepland staan, gaan vooralsnog door. Mocht de situatie wijzigen dan nemen wij hierover contact op met al onze bezoekers die voor de desbetreffende data tickets hebben gekocht. Bezoekers van onze concerten na 1 juni worden ook dringend verzocht geen contact op te nemen met de locaties (kassa) of onze ticketpartners / Eventim.

Klassieke muziek en ons brein

20 september 2019

Muziek. Waar je ook bent, bijna overal hoor je het. En dat is natuurlijk niet voor niets: muziek roept emoties op en brengt ons in een bepaalde stemming. Maar kan klassieke muziek ook bijdragen aan een gezonde levensstijl? Wij zochten het uit!  

Een training voor ons brein

Ga eens na uit hoeveel verschillende nuances een klassiek muziekstuk bestaat. Je hoort de melodie, klanken, harmonie, het ritme én tientallen geluiden die dit ondersteunen. Bij het luisteren naar een klassiek muziekstuk zet je jouw hersenen flink aan het werk en dát is goed voor jouw brein. En wist je dat, wanneer je luistert naar gevarieerde muziekstukken, je jouw hersencellen nóg meer stimuleert? Afwisselen in klassieke muziekstukken houdt je scherp!

Luisteren doet herinneren

En herinneringen geven een fijn en vertrouwd gevoel. Daardoor zitten we weer lekkerder in ons vel. Aan welk muziekstuk heb jij mooie herinneringen?

Concentratie en ontspanning

Het luisteren naar muziek laat ons ontspannen, waardoor we zaken waar we ons eerder druk over maakten, makkelijker naast ons neerleggen. Heb je iets spannends in het vooruitzicht? Luister dan voor, tijdens of na deze gebeurtenis naar je favoriete muziek. Dit helpt je te relativeren!

Uitgerust wakker worden

Case Western Reserve University in Cleveland heeft onderzoek gedaan naar de invloed van klassieke muziek op onze nachtrust. Wat blijkt? Klassieke muziek helpt ons niet alleen om beter in slaap te komen, maar verbetert óók de kwaliteit van onze nachtrust. Dat is 2 keer winst!

Klassieke muziek luisteren is gezond! En daar worden wij, als groot liefhebbers, natuurlijk enorm blij van. Wat is jouw favoriete muziekstuk?

CarminaBurana04