Bestel kaarten Bestel kaarten

Een exclusief kijkje achter de schermen

22 november 2019

Heb jij hem al gezien? Dit jaar was Carmina Burana, het populaire muziekstuk van Carl Orff, er in één van de grootste uitvoeringen. Dirigent Raymond Janssen speelde met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ in verschillende concertzalen in Nederland de sterren van de hemel. Ben je benieuwd wat er aan zo’n concert voorafgaat? In de video geven wij een exclusief kijkje achter de schermen.

 

 

Repeteren, lachen, rusten, repeat

Op 9 november komen de leden van het orkest, het koor en dirigent Raymond Janssen rond 11.30 uur aan bij Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Ze hebben er zin in! Nadat ze hun spullen hebben uitgepakt en ingeruimd, begint al snel de repetitie in de concertzaal. Samen met Raymond worden de laatste puntjes op de i gezet. Als de gezamenlijke repetitie is afgelopen, gaan sommigen leden nog verder met repeteren. De verschillende klanken en tonen die door elkaar gespeeld worden geeft een bijzondere dynamiek. Iedereen is vol concentratie bezig met zijn of haar eigen instrument.

Tijdens de voorstelling

Wanneer om 14.15 het concert begint, heerst er een serene rust over de koor-, orkestleden én Raymond Janssen. De repetities gingen goed waardoor er nu vol vertrouwen gespeeld kan worden. De concertzaal zit bomvol liefhebbers van Carmina Burana, maar ook het bijzondere voorprogramma mag niet vergeten worden. Nadat de eerste tonen zijn gezet klinkt er een daverend applaus. Dát zit wel goed!

Reacties uit het publiek

Na het concert vragen we om reacties uit het publiek. Deze zijn lovend. En waar sommigen nog een traan wegpinken, vertrekken de eerste bezoekers alweer richting huis. Wat een geweldige dag!

Ben je benieuwd naar de sfeerimpressie van Carmina Burana bij het Concertgebouw? Bekijk het hier.

CarminaBurana04