Raymond Janssen

Raymond Janssen studeerde piano en liedbegeleiding bij Prof. Ulla Graf aan de Musikhochschule Köln en in Parijs aan het Conservatoire Nationale interpretatie van het franse liedrepertoire. Tevens zette hij daar zijn piano studie voort bij John Blot. In Düsseldorf studeerde hij bij Prof. Wolfgang Trommer koor- en orkestdirektie. Masterclasses bij o.a. Bruno Leonard Gelber, Ralf Gothoni, Sarah Walker en Kurt Moll completeerden zijn opleiding.

Hij begon zijn artistieke loopbaan aan het Stadttheater Aachen onder Prof. Klaus Schultz en als muzikaal leider van de Kleine Opera en de Opera Comique in Nederland. Als begeleider van Eliana Cotrubas, Gail Gilmore, Eugene Holmes en Janice Baird trad hij op aan vele grote internationale podia. Als dirigent, concertpianist en als begeleider is Raymond Janssen een graag geziene gast tijdens Europese festivals en concerten.

Hij trad op tijdens het Festival Schleswig Holstein evenals in Ljubliana, Reykjavik en het Teatro Filharmonico in Verona. Gail Gilmore begeleide hij o.a. in het Teatro Amazonas in Manaus (Brazilië) waarop concerten in Rio de Janeiro volgden. In Duitsland gasteerde hij o.a. in de Jahrhunderthalle in Frankfurt, de Meistersingerhalle in Nürnberg, de Deutsche Oper Berlin, de Kaisersaal in Würzburg evenals in München en Hannover.

Bij de Hessische Rundfunk, Westdeutsche Rundfunk en Südwestrundfunk was hij in talrijke concerten te horen en in Nederland bij de Avro met o.a. de Schumann sonate in g klein. Daarnaast is hij sinds 1991 vaste dirigent van het Symfonieorkest Collegium Musicum Jülich en het oratoriumkoor van de KHG Aken.Aan het conservatorium Maastricht bracht hij zijn Operacollage Leporello in première. Het werk werd Euregionaal geprezen als een ‘innovatieve vorm van muziektheater’.

In mei 2004 gasteerde hij aan de Staatsopera Constanta met Verdi's La Traviata en in 2006 met de Filharmonie Timisoara het Mozart Requiem en in oktober - november het Verdi Requiem. In 2008 de Carmina Burana en vanaf 2008 jaarlijks het Avé Maria Kerstconcert. Tevens dirigeert hij de Filharmonie Timisoara tijdens haar tournee naar Nederland, Belgie en Duitsland.

Raymond Janssen Raymond Janssen Raymond Janssen
Star Wars Star Wars
Volgende pagina
BESTEL KAARTEN